Translate

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΕΣ, Παέλια με θαλασσινά


Παέλια με θαλασσινά (Το Πρωινό 27.11)


Υλικά συνταγής
1/4 φλ. ελαιόλαδο 2 σκ. σκόρδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 καλαμάρια ή 2 σουπιές 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες 2 πρέζες κρόκος Κοζάνης 1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα 1 φλ. αρακάς 4 φλ. ρύζι Καρολίνα η αρμπόριο 6 φλ. ζωμό ή νερό βραστό 500 γρ. φρέσκα μύδια 500 γρ. γαρίδες ½ ματσάκι μαϊντανό 1 δαφνόφυλλο 2 κλαδάκια θυμάρι αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 λεμόνι σε τέταρτα


Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το
λάδι σε ρηχό και φαρδύ σκεύος. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ή τη σουπιά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο και λίγο θυμάρι.
2. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις πιπεριές, και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε αρακά ή φασολάκια (ό,τι έχουμε), κρόκο Κοζάνης και αλατοπιπερώνουμε. Αλέθουμε τα ντοματάκια ή τα σπάμε με κουτάλι και τα προσθέτουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε και το ζωμό.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να βράσει για 7΄-8΄ και στρώνουμε πάνω πάνω τα ωμά θαλασσινά (γαρίδες, μύδια). Πιέζουμε με κουτάλα τα υλικά, να βραχούν καλά με τα υγρά της παέλιας.
5. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά, έως ότου σκάσει το ρύζι και ανοίξουν τα θαλασσινά. Η παέλια συνολικά θέλει περίπου 20΄ ψήσιμο και είναι έτοιμη όταν αρχίσει και «πιάνει» το ρύζι στη βάση του σκεύους.
6. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.