Translate

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Μαρμελάδα Ρόδι




Υλικά

7 κούπες σπόρια από ρόδι
3 και 1/2 κούπες ζάχαρη
3-4 σταγόνες χυμό λεμόνι
1/2 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ξυνό
1 σουρωτήρι
4 βαζάκια (250 Ml)
2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά,
καθαρίζουμε τα ρόδια και συγκεντρώνουμε σε ένα μεγάλο τάπερ τα σπόρια τους. Για να καθαρίσουμε εύκολα ένα ρόδι ακολουθούμε την εξής διαδικασία: αρχικά, κόβουμε από την μία μεριά μία στρόγγυλη φέτα με ένα πριονωτό μαχαίρι μέχρι το σημείο που αρχίζουν να φαίνονται οι σπόροι.

Βήμα2

Στη συνέχεια, με το μαχαίρι κόβουμε κάθετα (όπως ένα πορτοκάλι) όπου έχει εγκοπές στα σπόρια αλλά όχι μέχρι τέρμα κάτω. Κόβουμε μέχρι λίγο πιο κάτω από τη μέση.



Βήμα3

Κατόπιν, ανοίγουμε τα κομμάτια που κόψαμε και το ρόδι μας γίνεται σαν λουλούδι. Αφαιρούμε το κεντρικό άσπρο κοτσάνι του ροδιού με το χέρι μας όσο καλύτερα μπορούμε.

Βήμα4

Αναποδογυρίζουμε το ρόδι σε ένα τάπερ και με τη βοήθεια μιας κουτάλας χτυπάμε το ρόδι για να πέσουν τα σπόρια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαζέψουμε 7 κούπες. Αν δεν μας βολεύει αυτή η διαδικασία καθαρίζουμε τα ρόδια όπως μας βολεύει.

Βήμα5

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σπόρια του ροδιού με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βήμα6

Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για 40-50 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε την κανέλα. Ανακατεύουμε που και που. Η μαρμελάδα μπορεί να μην μας φαίνεται πηκτή όπως άλλες αλλά εμείς συνεχίζουμε τη διαδικασία.

Βήμα7

Έπειτα, αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα ραβδομπέλντερ λιώνουμε τα σπόρια του ροδιού μέχρι να μείνουν μόνο τα κουκούτσια. Ξαναβάζουμε τη μαρμελάδα στη φωτιά και με ένα στεγνό κουτάλι ξαφρίζουμε τον αφρό που δημιουργήθηκε.

Βήμα8

Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει για 30 λεπτά ακόμη περίπου και έπειτα, την περνάμε από ένα σουρωτήρι για να την απαλλάξουμε από τα κουκούτσια. Πιέζουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή ένα σύρμα για να πέσει όλο το μείγμα και να μείνουν μόνο τα κουκούτσια στο σουρωτήρι.

Βήμα9

Έπειτα, βάζουμε τη μαρμελάδα ξανά σε μέτρια φωτιά και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ξυνό ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.

Βήμα10

Όσο είναι καυτή γεμίζουμε τα βαζάκια (είναι πλυμένα και καλά σκουπισμένα) και σφραγίζουμε με τα καπάκια τους. Αναποδογυρίζουμε τα βαζάκια και τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

Βήμα11

Την επόμενη μέρα τα τοποθετούμε στο ντουλάπι μας και καταναλώνουμε τη μαρμελάδα όποτε θέλουμε.

Μοιραστείτε το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.