Translate

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

H αληθινή εμπειρία μίας μαμάς με τις πάνες Charlie Banana!Πόσα χρήματα εξοικονομείτε




Πέρασαν κιόλας 2 μήνες από εκείνο το πρωινό που δέχθηκα ένα μήνυμα απο ένα συνάδελφο και φίλο ότι θα μου μιλήσει για κάτι πολύ όμορφο που σίγουρα θα με ενθουσιάσει οταν βρεθούμε από κοντά! Όταν βρεθήκαμε και μου πρότεινε να χρησιμοποιήσω τις υφασμάτινες πάνες Charlie Banana εγώ δεν άκουγα περισσότερα. Έμεινα στις λέξεις "υφασμάτινες πάνες" και η πρώτη μου αντίδραση όταν τελειώσαμε την κουβέντα μας ήταν να το googl-άρω.


Πως θα μπορούσαν να είναι οι υφασμάτινες πάνες; Πως καταφέρνουν να μην λερώνουν το παιδι; Πόσο εύκολο είναι το πλύσιμό τους;

Αν μυρίζουν όσο οι πλαστικές πάνες, τότε πως τις μεταφέρεις στο σπίτι για πλύσιμο, όταν είσαι έξω; Ερωτήσεις πάρα πολλές. Πάντα επιφυλακτικοί όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι καινούργιο και άγνωστο.

Απο τα διάφορα sites που μπήκα και διάβασα ομολογώ ότι διατήρησα τις επιφυλάξεις μου. Μήπως μωρέ υπερβάλλουν; Παρ'όλα αυτά μιας και θα μου έστελνε 2 πάνες για δοκιμή είπα να μην αφήσω την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Και αφού ακολούθησα προσεκτικά τις οδηγίες, και ανοίγοντας συχνά την σχετική ανάρτηση για το charlie banana στους μικρούς μεγάλους, ξεκίνησα!



Το πρώτο Σαββατοκύριακό αφού τις είχα παραλάβει είχε πλύσιμο και άπλωμα 4 φορές την καθεμία, για να γίνουν πιο απορροφητικές! Δευτέρα η μικρή μου, 14 μηνών και κάτι τότε πήγαινε για πρώτη φορά παιδικό σταθμό κι εγώ δουλειά μετά από πολύ καιρό, οπότε δίστασα μεσοβδόμαδα να τις δοκιμάσω αλλά στο τελείωμα της εβδομάδας ήταν η πρώτη φορά που θα τις δοκίμαζα! Εκεί έκανα και το πρώτο μου λάθος (ή έτσι μου φάνηκε τότε!)

Γιατί είναι λάθος να δοκιμάζεις κάτι για πρώτη φορά, κάτι που φιλοδοξείς να αλλάξεις τις συνήθειες ενός τόσο μικρού παιδιού, για Παρασκευή βράδυ που όλοι στην οικογένεια είμαστε ψόφιοι απο την κούραση! Της φοράω την πάνα, φτιάχνω γάλα και "ετοιμαζόμαστε" για ύπνο! Και ενώ πίνει το γάλα της στην αγκαλιά μου, κι ενώ νιώθω αυτό το γνώριμο κύμα ζέστης να έρχεται από την πάνα της και ξαφνικά η Δώρα να σπρώχνει το γάλα, να αρχίζει τις φωνές και να τραβάει με μανία να κατεβάσει την πάνα της! Ο λόγος; Είχε κάνει πιπί πάνω της - χωρίς να βγει σταγόνα έξω από την πάνα της - και το κατάλαβε αμέσως!

Θετικότατο εφόσον ακόμα δεν είχαμε κοιμηθεί! Της άλλαξα πάνα με την επόμενη Charlie Banana και μετά συνεχίσε το γάλα της ήρεμη και πάλι στην αγκαλιά μου! Κοιμήθηκε και μετά από λίγη ώρα κοιμήθηκα κι εγώ! Εκεί στην μέση της νύχτας ακούω μια φωνούλα απο το δίπλα δωμάτιο "μαμαααα! κακά!"  Μπα σκέφτομαι, αποκλείεται! (Εδώ να σας ξαναυπενθυμίσω ότι η Δώρα είναι μόλις 14 μηνών, και μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχα καν προσπαθήσει να την εκπαιδεύσω στο θέμα τουαλέτας!) Γυρνάω πλευρό αλλά η φωνούλα μετά απο λίγο δυναμώνει "κακαααααααα μαμάααα!" Μπαίνω στο δωμάτιο, μυρωδιά ΚΑΜΙΑ! Σηκώνω την Δώρα και προσπαθεί να κατεβάσει το πυτζαμάκι της! Ανοίγω την πάνα και ήταν γεμάτη! Μετά απο μήνες, διαρροή καμία! Και μυρωδιά πουθενά! Και το δέρμα της Δώρας ούτε στο ελάχιστο κοκκινισμένο!

Έτσι εκείνο το σαββατοκύριακο κύλισε ανάμεσα στην Δώρα να φωνάζει κάθε φορά που μόλις αισθανόταν ότι είχε γεμίσει την Charlie Banana της και με μένα να πλένω τις πάνες, χωρίς όμως το παραμικρό παράπονο! Ήθελα να δω πόσο μόνιμη θα ήταν αυτή η αντίδραση της μικρής με τις νέες της υφασμάτινες πάνες!

Το δεύτερο σαββατοκύριακο που ήμουν και πάλι όλη ημέρα δίπλα της, ήρθε η μεγάλη έκπληξη! Εκεί που καθόμαστε και παίζουμε με κάτι τουβλάκια, η Δώρα ξαφνικά σταματάει, σηκώνεται, σφίγγεται λίγο και μου δείχνει την πάνα και μου λέει "κακά"! Την βάζω να την αλλάξω, ανοίγω την πάνα, βλέπω ελάχιστη ποσότητα και μόλις της την εβγαλα, αποφάσισε κι εκείνη να αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο! Η χαρά μου απερίγραπτη!

Το κατάλαβε τί ετοιμάζεται να κάνει, το σταμάτησε, μου το δήλωσε και μετά το έκανε! Και πάλι καμία μυρωδιά!



Και πλέον αυτό το γεγονός που μου έκανε τόσο εντύπωση στην αρχή, έγινε ρουτίνα. Η Δώρα με τις Charlie Banana και χωρίς να το έχουμε προγραμματίσει, είχε μάθει να πηγαίνει τουαλέττα!

Μία Κυριακή που η μικρή περνούσε γαστρεντερίτιδα θεώρησα ότι με τις πάνες αυτές θα "είχαμε θέμα" μιας και δεν είχα ποσότητα για να τις αντικαθιστώ κάθε τρεις και λίγο! Οπότε αποφάσισα να της βάλω μία κλασσική πάνα του εμπορίου την Κυριακή πρωί! Το αποτέλεσμα απογοητευτικό! Κάποια στιγμή η Δώρα κι έχοντας ταλαιπωρηθεί ήδη ώρα με τη διάρροια, το δερματάκι της είναι κατακόκκινο και σχεδόν έχει κάνει μικρές πληγές. Πλέον δεν είναι μόνο οι πάνες που ξεχειλίζουν στον κάδο σκουπιδιών - με την αντίστοιχη ευωδία να απλώνεται σε όλο το σπίτι - αλλά και φόρμες, φορμάκια και κανα δυο ζευγάρια καλτσάκια έχουν γεμίσει τον κάδο του πλυντηρίου ενώ παράλληλα η Δώρα έχει αρχίσει να κλαίει και να έχει νεύρα!

Μπάνιο γρήγορα, κρέμα και φυσικά απο εδώ και μπρος πάνα Charlie Banana. Η διάρροια συνεχίστηκε όλη την μέρα με την διαφορά ότι Δώρα, δέρμα Δώρας και μαμά ηρεμήσαμε όλοι!



Συμπερασματικά λοιπόν μετά από 2 μήνες χρήσης της πάνας Charlie Banana:

Το παιδί αντιλαμβάνεται άμεσα πότε θέλει να κάνει κακάκια ή τσίσακια του. Το τέλειο για εκπαίδευση στην μη χρήση πάνας απο μικρή ηλικία.

Και αν τύχει να χρειαστεί αλλαγή το παιδί όταν βρισκόμαστε σε μέρος που δεν μπορείς να το αλλάξεις πάνα, υπάρχουν και τα ένθετα μιας χρήσης τα οποία τα χρησιμοποιείς και μετά τα πετάς σε έναν κάδο σκουπιδιών, και τα οποία είναι βιοδιασπώμενα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Μυρωδιές δεν υπάρχουν καθόλου! Πολύ σημαντικό το να σηκώνεσαι το πρωί κι ενώ ακόμη δεν έχει απλωθεί η μυρωδιά του καφέ στο σπίτι να μην έρχεσαι αντιμέτωπη με τις μυρωδιές της πάνας από ολόκληρο το βράδυ!

Το δέρμα του μωρού μου δεν υπάρχει περίπτωση να κοκκινήσει, ακόμα και σε περιόδους με τρελή διάρροια!

Το θέμα πλυσίματος τώρα! Θεωρούσα αρχικά ότι θα είναι ασύμφορο. Όμως οι ποσότητες του απορρυπαντικού που βάζεις είναι πολύ μικρές και δεν βγαίνεις εντελώς εκτός προυπολογισμού σχετικά με τα απορρυπαντικά! Το δύσκολο είναι αν σε πετύχει μέρα με βροχές και υγρασία! Και πάλι όμως κρατώ επιφύλαξη γιατί όσο διάστημα χρησιμοποίησα τις πάνες Charlie Banana δεν αγόραζα τις ποσότητες που αγοράζα το προηγούμενο διάστημα, αλλά πολύ λιγότερες και κυρίως για το χρονικό διάστημα που έστελνα την Δώρα στον παιδικό σταθμό!

Όσο για το κόστος. Στην αρχή τα χρήματα που θα φανταστείς ότι θα χρειαστείς να δώσεις νομίζεις ότι θα είναι πάρα πολλά! Όμως όσα λεφτά, όσες πάνες και αν πιστέψεις ότι θα χρειαστείς, θα τα δώσεις για μια μόνο φορά! Αν βάλεις κάτω κομπιουτεράκι και δείς πόσα λεφτά χρειάζεσαι για τις πάνες μιας χρήσης σε ένα διάστημα 2 μηνών θα δείς ότι ίσως τελικά να μην είναι και τόσα πολλά! Εγώ είδα σημαντικότατη διαφορά που λόγω παιδικού σταθμού της χρησιμοποιώ μιας χρήσης πάνες όλη την εβδομάδα και τις υφασμάτινες μόνο τα βράδια και το Σαββατοκύριακο!



Και πλέον μπορείς να τις βρεις σε πολλά κοντινά φαρμακεία!

Τέλος, αλλά κάτι εξίσου σημαντικό για κάθε μητέρα.

Είναι πανέμορφες!

Μια Κυριακή που είχαμε πάει στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και κάποια στιγμή χρειάστηκε να την αλλάξω, είχαμε - εκτός απο το πιο ωραίο μωρό φυσικά - και τις πιο ωραίες πάνες!!!

Και να το τονίσω ότι για τις επόμενες 2 ώρες που μείναμε στο Πάρκο, η τσάντα μου δεν μύριζε απο την πάνα που κουβαλούσα μαζί μου!

Τελικά εκείνο το πρωινό μήνυμα του φίλου μου, άλλαξε σημαντικά την ζωή μου με την μικρή και τώρα που σας γράφω συνειδητοποιώ ότι έχουμε περισσότερο χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι μαζί της, ίσως γιατί εγώ εχω περισσότερα κουράγια όταν επιστρέφοντας από την δουλειά το βράδυ, έχω απαλλαχθεί από το συνεχές άλλαγμα και μπάνιο!


http://mikroimegaloi.gr


Πόσα χρήματα εξοικονομείτε αγοράζοντας υφασμάτινες πάνες Charlie Banana®;

save-money

Υπολογισμός αριθμού πανών μιας χρήσης ανά παιδί

Για τον πρώτο μήνα, το βρέφος χρειάζεται αλλαγή πάνας ανά 2 ώρες κατά τη διάρκεια του 24ώρου.  Άρα λοιπόν, καταναλώνετε 24 / 2 = 12 πάνες ημερησίως, ή συνολικά για τον πρώτο μήνα, 12 x 1 x 30 = 360 πάνες.
Για τον δεύτερο μήνα, το βρέφος χρειάζεται αλλαγή πάνας ανά 3 ώρες κατά τη διάρκεια του 24ώρου.  Άρα λοιπόν,  καταναλώνετε 24 / 3 = 8 πάνες ημερησίως, ή συνολικά για τον δεύτερο μήνα, 8 x 1 x 30 = 240 πάνες.
Από 3 μηνών έως και 2 ετών, το μωρό – παιδί χρειάζεται αλλαγή πάνας 6 φορές κατά μέσο όρο ημερησίως, άρα λοιπόν καταναλώνετε για τους 22 επόμενους μήνες, 6 x 22 x 30 = 3.960 πάνες.
Από 2 έως και 3 ετών, που το παιδί αποσύρει σταδιακά την πάνα αρχίζοντας τη χρήση της τουαλέτας, χρειαζόμαστε κατά μέσο όρο 4 πάνες ημερησίως, άρα λοιπόν για τους τελευταίους 12 μήνες χρήσης της πάνας, καταναλώνετε 4 x 12 x 30 = 1.440 πάνες.
Άρα, κάθε παιδί από βρέφος έως και την ηλικία που θα απαλλαγεί από την πάνα, θα χρειαστεί περίπου 6.000 πάνες.

Υπολογισμός δαπάνης για πάνες μιας χρήσης

Επειδή η τιμή της πάνας μιας χρήσης κυμαίνεται από 0,29 € έως και 0,35 € (αναλόγως εταιρίας και μεγέθους πάνας), κατά τον υπολογισμό της συνολικής δαπάνης για πάνες θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας μια μέση τιμή δηλαδή 0,32 €, οπότε δαπανάτε 0,32 €x 6.000 πάνες = 1.920,00 € ανά παιδί.

Υπολογισμός δαπάνης για πάνες Charlie Banana®

Για να υπολογίσετε το συνολικό ποσό που θα δαπανήσετε αν επιλέξετε υφασμάτινες πάνες Charlie Banana® One Size θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

-       Τις υφασμάτινες πάνες τις αγοράζετε μια φορά και τις χρησιμοποιείτε από την γέννηση του μωρού μέχρι την ηλικία που θα απαλλαγεί από αυτές.
-       Χρειαζόσαστε 18 πάνες One Size, για να μην πλένετε καθημερινά
-       Η ενδεικτική τιμή λιανικής για την οικονομική συσκευασία των 6 τεμαχίων είναι 115,00 € οπότε το κόστος για 3 συσκευασίες, δηλαδή 18 πάνες είναι 345,00 €.
-       Τα ένθετα μιας χρήσης και τα τσαντάκια αποθήκευσης είναι προαιρετικά.
-       Το συνολικό κόστος για ηλεκτρική ενέργεια, νερό και απορρυπαντικό πλυντηρίου υπολογίζεται σε 200,00 €, αφού πλέον η τεχνολογία των πλυντηρίων ρούχων και η αποτελεσματικότητα των απορρυπαντικών εξασφαλίζουν μέγιστη οικονομία.
-       Οι υφασμάτινες πάνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τα επόμενα παιδιά σας, οπότε το κέρδος σας αυξάνεται.

Αν αθροίσετε τα επιμέρους ποσά θα διαπιστώσετε ότι η δαπάνη για υφασμάτινες πάνες Charlie Banana® One Size είναι μόνο 545,00 €  δηλαδή κερδίζετε τουλάχιστον 1.400€.

Για 2 παιδιά, έχετε εξοικονόμηση χρημάτων τουλάχιστον 3.100,00 €
Για 3 παιδιά, έχετε εξοικονόμηση χρημάτων τουλάχιστον 4.800,00 €
Για 4 παιδιά, έχετε εξοικονόμηση χρημάτων τουλάχιστον 6.500,00 €

Σας συμφέρει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.