Translate

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη με εντολή Τσίπρα







Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη με εντολή Τσίπρα

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ξεκινάει η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, η θεσμοθέτηση της οποίας επιταχύνεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.




Στους στόχους της κυβέρνησης είναι η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη να αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο ηλεκτρονικής συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς θα αξιοποιείται και από όσους πολίτες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές για την αγορά τροφίμων ή άλλων αγαθών στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της φτώχειας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν ότι στην ηλεκτρονική κάρτα θα ενσωματωθούν και οι αγορές τροφίμων ή η παροχή δωρεάν ρεύματος, καθώς η Κάρτα του Πολίτη θα περιέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον κάτοχό της όπως είναι ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, μέχρι και ο Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου που ασχολούνται με τα θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να επιταχύνουν τις διαδικασίες υλοποίησης της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη εντός του επόμενου διμήνου.

Η Κάρτα του Πολίτη θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής και στις συναλλαγές με το Δημόσιο. Θα αποτελέσει βασικό μέσο για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών των πολιτών με τον δημόσιο τομέα. Θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών στο Διαδίκτυο.

Στα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνεται πρόταση όπου η Κάρτα θα εμπεριέχει την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και με τη χρήση της θα γίνεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση του πολίτη στο Διαδίκτυο για ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος. Η Κάρτα αναμένεται να χρησιμοποιεί διάφορα «ηλεκτρονικά κλειδιά» που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία των κρατικών φορέων.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ΣΎΡΙΖΑ είναι αυτός που έφερε στη Βουλή προς ψήφιση το “βραχιολάκι” για τους φυλακισμένους -με αφορμή τις σπουδές του Ρωμανού- και στη συνέχεια προωθεί την Κάρτα του Πολίτη για… το καλά μας… πάντα! Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι οι  “μνημονιακές” κυβερνήσεις επιχείρησαν και παλαιότερα να την περάσουν αλλά υπήρξαν έντονες αντιδράσεις. Τώρα; Τώρα η νέα Κάρτα είναι αντί-μνημονιακή αλλά υπέρ-θεσμωθετική – για να εμπλουτίσουμε και το λεξιλόγια ανάλογα.

Άντε και σε τσιπάκι ή… μήπως ν’ αλλάξουμε κι αυτού το όνομα και να το βαφτίσουμε… τσιπράκι;



http://nea.allnewz.gr/?p=7398

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.