Translate

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επιλόχειος κατάθλιψη-Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε


epiloxeios




Κάθε γυναίκα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί ζει μοναδικές στιγμές που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, αν δεν τις βιώσει. Μπορεί η χαρά κι η ευτυχία να φαίνονται στο πρόσωπό της, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κρατούν και τις επόμενες μέρες.
Τι θέλουμε να πούμε; Ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών το οποίο λίγες ημέρες μετά τη γέννα, εμφανίζει επιλόχειο κατάθλιψη.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι κάτι φυσιολογικό, καθώς οι ορμονικές αλλαγές που έχει υποστεί όλο το χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης δεν μπορούν να ρυθμιστούν από τη μία μέρα στην άλλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η μέλλουσα μαμά να μην μπορεί να διαχειριστεί τις νέες αλλαγές που μπήκαν στη ζωή της με την έλευση του μωρού της.
Αντί λοιπόν να είναι χαρούμενη, εκείνη κλαίει. Κουράζεται ευκολότερα, ενώ η διάθεσή της ανεβοκατεβαίνει σαν ασανσέρ. Έχετε κι εσείς παρόμοια συμπτώματα; Μην ανησυχείτε! Η επιλόχειος κατάθλιψη σας χτύπησε την πόρτα. Η κακή διάθεση, σε συνδυασμό με το άγχος και τις ορμόνες να «χτυπούν» κόκκινο, είναι μερικά από τα συμπτώματα αυτής της κατάθλιψης. Αυτά κάνουν την εμφάνισή τους λίγες ημέρες μετά τον τοκετό και υποχωρούν μετά από μερικές εβδομάδες.
Όταν μία γυναίκα έχει επιλόχειο κατάθλιψη καλό είναι να μην προσπαθεί να βρει λύση πίνοντας καφέ με συγγενείς και φίλους. Ο σύντροφός της είναι εκείνος που θα την στηρίξει ψυχολογικά ενώ ο μαιευτήρας-γυναικολόγος της θα είναι αυτοκόλλητος φίλος της. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που ένας ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά. Αν όμως η επιλόχειος κατάθλιψη δεν υποχωρήσει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, καλό θα ήταν μία επίσκεψη στο γιατρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.