Translate

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Η υγιεινή διατροφή από μικρή ηλικία δρα προστατευτικά για την καρδιά


kids healthy


Όσο καλύτερα και πιο υγιεινά μάθουμε τα παιδιά μας να τρώνε, τόσο περισσότερο προστατεύουμε την μελλοντική υγεία της καρδιάς τους.
Συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Circulation: Cardiovascular, Quality and Outcomes, αναφέρει ότι η υγεία της καρδιάς από την στιγμή που γεννιόμαστε επηρεάζεται σημαντικά από τις υγιεινές/ ή μη συνήθειες που υιοθετούμε.
Αυτός είναι και ο λόγος που ερευνητές από το
πανεπιστήμιο του Northwestern στο Σικάγο, τονίζουν πως όσο περισσότερο μαθαίνουμε τα παιδιά να κάνουν υγιεινές επιλογές τόσο θα διατηρείται η καρδιαγγειακή τους υγεία στην ενήλικο ζωή.
Και όσοι διατηρούν την υγεία της καρδιάς στη μέση ηλικία ζουν πολύ περισσότερο και είναι πολύ πιο υγιείς όσο ζουν.
Οι ερευνητές εξέτασαν τον Δείκτη Μάζας Σώματος, την υγιεινή διατροφή, τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση σε παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών.
Αν και χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω μελέτες για την επιβεβαίωση των πορισμάτων, τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι, γενικά τα παιδιά ξεκινούν με καλή καρδιακή υγεία και αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, αν ακολουθούν άσχημη διατροφή αυτό θα χειροτερεύσει τον Δείκτη Μάζας Σώματος και τα επίπεδα χοληστερόλης τους στη μετέπειτα ζωή τους.
Κοινοποιήστε το άρθρο

http://stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.