Translate

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Μύκητες στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Πώς θα τους αναγνωρίσετε


Μύκητες στα γυναικεία γεννητικά όργανα: Πώς θα τους αναγνωρίσετε





Η μυκητίαση των γεννητικών οργάνων είναι μια συνηθισμένη δερματική πάθηση που προκαλείται από διάφορα είδη μυκήτων. Η συχνότερη αιτία είναι ο μύκητας κάντιτα (Candida Albicans).
Ειδικά οι γυναίκες ταλαιπωρούνται συχνά από μυκητιάσεις, κυρίως το καλοκαίρι, λόγω της άμμου και της υγρασίας από τη θάλασσα και τις πισίνες, που ευνοούν την ανάπτυξή τους.
Συμπτώματα


-Φαγούρα, πόνος, φλεγμονή, ξηρότητα στο αιδοίο και τον κόλπο
-Κολπικές εκκρίσεις
-Πρήξιμο και κοκκίνισμα στην περιοχή
-Λευκό επίχρισμα στην εσωτερική επιφάνεια του αιδοίου
Η διάγνωση γίνεται με τη λήψη ιστορικού, την κλινική εικόνα του ασθενή και την καλλιέργεια κολπικού υγρού.
Αντιμετώπιση
Η θεραπεία στις γυναίκες περιλαμβάνει πλύσιμο με αντισηπτικό σκεύασμα και καλό στέγνωμα. Στη συνέχεια τοποθετούνται κολπικά υπόθετα ή κρέμες με δράση κατά των μυκήτων που περιέχουν μικοναζόλη, τερκοναζόλη, τιοκοναζόλη, κλοτριμαζόλη ή άλλα φάρμακα κατά των μυκήτων.
Μπορεί επίσης να χορηγηθούν δισκία από το στόμα.
Πρόληψη
Μην μένετε πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό. Έχετε ένα δεύτερο μαγιό μαζί για να αλλάζετε.
Μην χρησιμοποιείτε αντικείμενα προσωπικής υγιεινής άλλων ατόμων, πχ. πετσέτες.
Αποφεύγετε τα πολύ στενά και συνθετικά εσώρουχα. Προτιμάτε πάντα τα βαμβακερά.
Αποφεύγετε τα στενά ρούχα.




http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.