Translate

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Θεός Ποσειδώνας: ζωντανός ο αρχαίος θεός;


θεός Ποσειδώνας



Το ακρωτήριο Σούνιο σημειώνεται ως η περιοχή των ερειπίων του ναού του Ποσειδώνα, του θεού της θάλασσας, των σεισμών και των άλογων στην ελληνική μυθολογία. Ο δεύτερος γιος του Τιτάνα βασιλιά Κρόνου, ο θεός Ποσειδώνας λατρευόταν σε όλη την Ελλάδα σχεδόν όσο και ο μικρότερος αδερφός του Δία.


Σύμφωνα με τη μυθολογία ο θεός Ποσειδώνας ήταν ικανός για μεγάλα πράγματα, όταν ήταν σε καλή διάθεση θα ευνοούσε τους ναύτες, παρέχοντάς τους με ήρεμα νερά για τα ταξίδια τους και τον άνεμο για τα πανιά τους. Ήταν σε θέση να επικαλεστεί καταστροφική καταιγίδα, αστραπές και βροντές και να καταστρέψει τα πλοία των εχθρών του σε μια στιγμή. Ο Ποσειδώνας οδηγεί το εντυπωσιακό άρμα νερού που οδηγείται από τα δελφίνια και κατέχει μια τρίαινα που χρησιμοποίησε ως όπλο.

Ο θεός Ποσειδώνας συνδέεται με μυθικά πλάσματα, όπως είναι οι Τελχίνες μια φυλή προηγμένων παιδιών ψαριών. Θεωρήθηκαν ως εξαιρετικοί μεταλλουργοί: ήταν ειδικευμένοι εργάτες μετάλλου σε ορείχαλκο και σίδηρο, και έκανε μια τρίαινα του Ποσειδώνα και για ένα δρεπάνι για τον Κρόνο, και τα δύο τελετουργικά όπλα. Πιστεύεται ότι έφερναν χαλαζοπτώσεις, χιόνι, βροχή και ότι θέλουν, θα μπορούσαν να πάρουν οποιοδήποτε σχήμα τους ευχαριστούσε, και ήταν σε θέση να παράγουν μια ουσία δηλητηριώδη για τα έμβια όντα. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι φαίνεται να ταιριάζουν με τους θεούς των ψαριών της αρχαίας Σουμερίας οι οποίοι εργάστηκαν για τον Enki το μεγάλος θεό της αλχημείας.

Για ιστορικούς αυτά τα πλάσματα δεν ήταν απλά μύθοι, αλλά στην πραγματικότητα υπήρξαν και δούλεψαν σε συγκεκριμένα καθήκοντα στην αρχαία Ελλάδα, όπως η μεταλλουργία και την τεχνολογία γενικότερα. Αυτά τα “πλάσματα” θα μπορούσαν να κρατήσουν την αναπνοή τους κάτω από το νερό, τώρα πώς θα μπορούσε αυτό να είναι δυνατό αν δεν έχουν κάποιο είδος τεχνολογίας που θα τους επιτρέψει να κάνουν πραγματικότητα αυτό.

Η σημερινή τεχνολογία μας επιτρέπει να επιτύχουμε αυτό, πριν θεωρούνταν αδύνατο πράγμα. Με επιτεύγματα της τεχνολογίας μας σήμερα μπορούμε να εξερευνήσουμε τα άστρα, τους ωκεανούς ενώ στην ιστορία θεωρούσαν ότι μόνο οι θεοί μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Αλλά είναι πιθανό ότι αυτές οι “ιστορίες” της τεχνολογίας ήταν απλά παραμύθια; ή είναι πιθανό ότι είμαστε απλά “επανεφεύρεση” κομματιών της τεχνολογίας που έχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν;

Στο σύγχρονο κόσμο μας με τις εξελίξεις σε τομείς της ιατρικής έχουμε αναπτύξει στεροειδή που μπορούν να βοηθήσουν τη δημιουργία των μυών, όπως αυτές του Ηρακλή, αρθρώσεις τιτανίου που μπορούν να αντικαταστήσουν ή ακόμα και να βελτιώσουν τις φυσικές. Προσθετικά βράγχια που αναπτύσσονται, έτσι ώστε ανθρώπινα όντα μπορούν να αναπνέουν υποβρύχια χωρίς τη χρήση των δεξαμενών αέρα.

Κρατικοί εργολάβοι στον αμερικάνικο στρατό έχουν αναπτύξει εξω-σκελετούς. Αυτό το δημιούργημα δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να περπατούν να τρέχουν να σηκώνουν απίστευτα βάρη, περιγραφές όμοιες με αυτές των μυθικών ηρώων που έκαναν υπεράνθρωπα κατορθώματα.

Πηγή: ancient-code.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.