Translate

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Στο...πόδι για την κακοκαιρία που καταφθάνει στην Κρήτη




Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί
Σε κατάσταση...συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη καθώς σταδιακά και μέσα στις επόμενες ώρες "καταφθάνει" στο νησί το "φονικό" κύμα κακοκαιρίας που έχει έπληξε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.



Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα διαμορφώσουν το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ειδικότερα για την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ενας νεκρός και μία αγνοούμενη από την κακοκαιρία

Ακαρπες παρέμεναν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης οι έρευνες για τον εντοπισμό μιας γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό ενώ όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία νεκρός είναι ο 40χρονος που μεταφέρθηκε μαζί με τη μητέρα του σε νοσοκομείο από το Μενίδι.

Συγκεκριμένα στις 2.15 το μεσημέρι ΙΧ αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Μαυροπηγής Κοζάνης στο Μενίδι με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ο 40χρονος οδηγός και η 70χρονη μητέρα του. Πολίτες κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν αλλά ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του και σύμφωνα με το ΕΚΑΒ άφησε την τελευταία του πνοή καθοδόν για το νοσοκομείο Αγία Όλγα. Η 70χρονη διακομίσθηκε με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Λίγο αργότερα ο σύζυγος της γυναίκας που αγνοείται στο Καματερό κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δεν μπορούσε να βρει πουθενά την γυναίκα του . Στο σημείο μετέβη  συνεργείο της Πυροσβεστικής  και οι πυροσβέστες βρήκαν το αυτοκίνητο της γυναίκας το οποίο είχε παρασυρθεί από το ρέμα Πικροδάφνης . Η γυναίκα όμως δεν έχει βρεθεί πουθενά και οι έρευνες  είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό της.

Προβλήματα προκάλεσε νωρίτερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, η δυνατή βροχή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από ΙΧ αυτοκίνητο που είχε ακινητοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ωκεανίδου και Δημοκριτών, λόγω πλημμύρας στους δρόμους της περιοχής. Παράλληλα, η Πυροσβεστική δέχθηκε, στη διάρκεια της νύχτας, δέκα κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ελευσίνα, Μενίδι, Σαλαμίνα, Πεντέλη και Καλλιθέα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ηλεία

Σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές της βορειοδυτικής Ηλείας έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις, που πλήττουν την περιοχή από νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Ειδικότερα, λόγω του όγκου του νερού έχουν πλημυρίσει σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Βάρδας, ενώ έχουν παρασυρθεί σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ' εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου.

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχει ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λεχαινών, με δυνάμεις από γειτονικές περιοχές.

Εξάλλου, αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας έστειλε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από νωρίς σήμερα το πρωί πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, εξαιτίας των συνεχών και έντονων καταιγίδων έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις των Δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε κατοικίες και καταστήματα, καθώς και σε υποδομές, όπως σε κεντρικούς αγωγούς ύδρευσης και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ακόμη, λόγω των πλημμυρών έχουν προκληθεί ζημιές σε θερμοκήπια και σε καλλιέργειες, καθώς και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

sosial m

cf

To CRETE-FIND δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!







Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε δημοσιογράφοι ή γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.